onsdag, januari 18, 2006

Krisen i kvällspressen

Aftonbladet kan inte dölja sin besvikelse när de i webbupplagan den 18/1 sätter rubriken:
Terrorhot - men vi fick inget veta
Några dagar tidigare hade samma tidning följande rubrik:
Birgit Nilsson dog i hemlighet

Men kära Aftonbladet, och även kollegan Expressen för den delen, har ni inget förstått? Är det aldrig någon som pratat med er om självrannsakan? Är ni så totalt omedvetna om att ni själva bidrar till en tystare värld. Er återkommande brist på respekt för individers rätt till integritet skapar självklart ett klimat där alltfler kommer att välja att "dö i hemlighet".

Era ockupationer av trapphus och trädgårdar för att komma innnanför skinnet på människor har nu pågått så länge att fler och fler, både enskilda människor, myndigheter och företag börjar göra strategiska val för att undå er uppmärksamhet. Det är väl i och för sig tur för ert välbefinnande att ni inte har en aning om massor med spännande saker som händer dagligen. Men våga ändå det djärva att tänka tanken att ni faktiskt missar det mesta.

Tyvärr har ni starkt bidragit till en utveckling där det kommer att bli svårare och svårare för er att få komma nära när det händer något. Försök nu inte försvara er med att ni för en granskande och avslöjande journalistik. Det är skvaller ni är bäst på.

1 kommentar:

Längtarmamma sa...

Du har så himla rätt!