fredag, januari 13, 2006

Har Aftonbladet drabbats av alkoholismen?

Idag rapporterar Svenska Dagbladet att alkoholförbrukningen minskar."Drickandet minskar för första gången på 15 år, visar preliminära siffrorna för 2005. Och trots ökade möjligheter att importera sin alkohol själv köper svenskar allt mindre utomlands." skriver Svenskan i ingressen.

Är det en ren tillfällighet att Aftonbladet kontrar med förstanyheten: Här fyndar du vin och sprit! Det ser inte bättre ut än att Aftonbladet har blivit alkoholberoende.
Kanske är det dags för någon åklagare och titta på vilka belöningar alkohollobyn förser denna alltmer bedagade kvällstidning med.

Då samma tidnings Sportblad redan sitter fast i ett spelberoende bland annat innebärande en hysterisk propaganda för det starkt beroendeframkallande pokerspelet är det kanske dags att utveckla ett 12-stegsprogram för drog- och spelberoende massmedia?

Apropå alkoholen
Den borgerliga alliansen har lagt fram ett nytt tiopunktsprogram för "Vårdgaranti även för patienter med psykiska besvär".
Man konstaterar också att det behövs minst fem nya miljarder för att förstärka psykiatrin. Mycket pengar, men inte helt fel.

Förslag till finansiering: Höj alkoholskatten!

Inga kommentarer: