fredag, januari 13, 2006

Med en åsnas envishet

En av nyliberalismens unga stjärnskott, moderaternas motvallskärring Anna Kinberg Batra tar nu sats för en ny karriär hos Stockholms handelskkammare. En inte oväntad utveckling både vad gäller Kinberg Batra och handelskammaren.
Handelskammaren har under ett par år förvandlats till en av Stockholms mest högljudda megafoner för en ohämmad moderatpropaganda. Det är näst intill pinsamt när Kinberg Batra möter Stefan Lundgren, vd för SNS (som också är en borgerligheten mycket närstående organisation) i P1 morgon den 13 januari.

Kinberg Batra och handelskammaren upprepar mekaniskt rapporterna om kris och katastrof i trängselskatteförsökets spår. Dessa egenhändigt framtagna rapporter tillskapades långt innan försöket startade. När nu deras katastrofteorier verkar komma helt på skam, finns inte ett uns av självrannsakan utan tvärtom, katastrofen inträffar om försöket leder till införande av någon form av permanent miljöavgift i Stockholm hotar Kinberg Batra och handelskammaren med.
Heder åt Stefan Lundgren från SNS som vågar se verkligheten i vitögat och konstaterar att många företag faktiskt har stor nytta av att framkomligheten på stockholms gator förbättras.

Inga kommentarer: