söndag, april 29, 2007

Frihetsfronten rämnar

Nu får stockholmarna passa sig. Nu ryker både valfrihet och frihet. Borgarrådet Mikael Söderlund hotar nu med böter och indragna gratistidningar. Plötsligt denna vår har det blivit ännu skräpigare i Stockholm än någonsin tidigare. Inte har väl upplagorna på Metro och Stockholm City ökat så dramatiskt på ett år? Snabbmatsätandet ökar säkert en del, men inte med så darmatiska följder som syns i det alltmer skräpiga gaturummet. Mikael söderlund, denne lätt studentikosa figur har minsann varit på Norrmalmstorg och sett att folk kastar skräp på gatan. Har han någon gång besökt förorterna och passerat någon av alla överfulla återvinningsstationer? Troligen inte.

Dessa gapiga moderater som profilerade sig i valrörelsen med "Snyggt och tryggt" och liknande käcka slagord borde fundera på om det var så klokt att halvera miljöförvaltningens budget och "sparka 500 byråkrater".

Nu spänner borgarrådet Söderlund musklerna och ger sig på gratistidningarna (Bonniers och Stenbäck) och snabbmatsförsäljarna (McDonalds och 7-eleven/Pressbyrån).

Mikael Söderlund är som klippt och skuren för rollen "Musen som röt".

Inga kommentarer: