onsdag, maj 09, 2007

Skvallerpressens favorit

Göran Persson har fått nytt jobb! Äntligen en stor händelse i Sverige. Tunga politiska kommentatorer, något mindre tunga politiker kastar sig framför TV-kamerorna och uttalar sig grötmyndigt och moraliserande. Men de lyckas inte dölja sin glädje över att Göran Persson finns och att han äntligen gjort något som kan reta hygienorna på första parkett.
Stackars den journalist som vill göra sig ett namn inom skvallerjournalistiken, det blir svårt med den tuffa konkurrens som finns på nyhets- och ledarsidor. Kanske är det så att det mediala vacum som den nuvarande statsministern skapat omkring sin person innebär att det egentligen fortfarande är Göran Persson som sätter den poltiska agendan, numera på frilansbasis.

Fler svenskar dör av skrumplever
Alltfler svenskar dör av skrumplever, bland kvinnor har sådana dödsfall ökat med 25 procent på sex år, bland männen är ökningen tio procent. Om man bara räknar de dödsfall i skrumplever som beror på alkoholdrickande är ökningen ännu större. Detta fanns att läsa några korta timmar i tidningarnas webbupplagor för ett par veckor sedan. Ungefär samtidigt basunerade Expressen ut på sina löpsedlar "Du kan dö av att snarka". Något skrämmande på temat skrumplever sågs inte till. En natt, i någon dröm såg jag framför mig löpsedeln "Du kan dö av alkohol!" Men det förblir nog en dröm som aldrig går i uppfyllelse.

Pingas av Twingly

Pingat på intressant.se

Inga kommentarer: