onsdag, april 04, 2007

Dom faller som käglor!

Är det ett chickenrace som pågår inom Stockholms läns landsting? I förrgår ersattes chefen för Karolinska Universitetssjukhuset Cecilia Schelin Seidegård med Birgir Jakobsson från Capio S:t Göran. Idag meddelar Företagarna att Anna-Stina Nordmark-Nilsson blir dess nya VD. Anna-Stina som är direktör på HSNf, den nya majoritetens prestigeprojekt när man organiserar om landstingets centrala förvaltning har just genomfört de interna förhandlingar som var nödvändiga för förverkligandet av den nya förvaltningen HSNf. Nu lämnar hon skutan och seglar vidare med Företagarna.

Sedan valet har nu koncernledningen tappat tre av sina mest framträdande profiler. Landstingsdirektören Sören Olofsson hoppade först, sedan kommunikationsdirektören Monika Kraft och nu direktören för den tyngsta förvaltningen Anna-Lisa Nordmark-Nilsson samma vecka som chefsbytet på det största sjukhuset genomförs.

Vad säger den politiska ledningen i landstinget? Är dom nöjda att allt går enligt plan eller är dom möjligen oroade av att viktiga nyckelpersoner väljer bort landstinget?

Inga kommentarer: