onsdag, april 04, 2007

Med svansen mellan benen

Finansminister Borgs höga svansföring slokade rejält lagom till Påsk. Efter att under hela första halvåret med alliansregeringen har finansministern försökt se och låta myndig när han basunerat ut sitt budskap om att statsfinanserna ska vara sunda. Nu skymtar skammens rådnad på hans kinder.
Villalobbyn har satt stenen i rullning och vi kan förvänta oss en traditionell borgerlig ekonomisk politik. Många stenar kommer nu att börja rulla i utförsbacken, miljard för miljard.
Samtidigt med eftergifterna till villalobbyn gick "de nya moderaterna" i graven. Ordningen i klassamhället är återställd. De rikare blir rikare på de fattigas bekostnad - orättvisorna byggs in i samhällsbilden. Den ringmärkta finansministern med hästsvans kommer snart att vara glömd och hängas i olja bland företrädarna i finansdepartementets korridor. Eftermälet blir som för andra borgerliga finansministrar, teoretiskt framstående, välutbildad men politiskt klen och inkompetent.

För övrigt är det tråkigt och klantigt att sjukhusledningen i Oskarshamn missunnar statsministern delikatessen stekt salt sill med löksås.

Inga kommentarer: