måndag, april 23, 2007

Feghet eller förändring - vad är bäst?

När Socialdemokraterna i Stockholm genomförde sitt årsmöte i helgen omvaldes i stort sett hela styrelsen. Ett enda nytt namn i den 22 personer stora styrelsen. Detta efter att partiet i Stockholm gjort sitt sämsta val någonsin.
Parallellen med hockeylaget som åker kana ner genom seriesystemet och envist behåller samma laguppställning och ledning ligger nära till hands. Vad det laget hette är det ingen som minns idag.

På den omvalda styrelsen vilar nu ett tungt ansvar att visa och våga göra de förändringar i politik och organisation som är ett absolut villkor om socialdemokratin i Stockholm ska komma tillbaka till den politiska makten. Det är faktiskt så att de tre senaste valen, 1998, 2002 och 2006 alla visat historiskt sett mycket dåliga resultat. Att makten i stadshuset 2002 tillföll socialdemokraterna var mer tur än skicklighet.

Men det är bråttom, det räcker inte att hänvisa till att nästa val är först 2010. Redan innan detta år är slut måste tydlig handlingskraft ha visats annars blir det stora svårigheter för styrelsen att politiskt överleva årsmötet 2008.

Inga kommentarer: