onsdag, maj 02, 2007

Timbros sista hopp?

Centerpartiets stockholmsavdelning ser ut att vara Timbros sista hopp när det gäller de etablerade politiska partierna. De påfallande nyliberala centerpartisterna i Stockholm är naturligtvis beredda att offra både ideologi och centerns folkrörelsehistoria bara de får sitta med vid köttgrytorna. Att de nyliberala idéerna har hunnit bli ganska gamla, till Sverige kom de på allvar i den offentliga debatten för 20 år sedan, de hade då redan tillämpats på flera håll i sydamerika. Centern spelar ett högt spel när de lånar sig till Timbros lobbyverkstad.

Ett taffligt försök till att skapa "folkstorm" såg vi på Kungsholmen förra veckan. Oroliga tonårsföräldrar tyckte att Socialdeomkraterna "våldtagit Rålambshovsparken" och trodde föräldrarna tydligen att parken skulle vara stängd för alla ickesossar. Så erbarmerligt pinsamt. Med politisk förföljelse och inskränkningar av ideellt arbete lär knappast centern lyckas få något fotfäste.

Att "sossehat" ibland kan ge viss medial uppmärksamhet är känt, men några bestående politiska effekter finns inte att hämta.
I förra numret av lokaltidningen Vårt Kungsholmen säger Oscar Fredriksson(c) "Nu vill dom (socialdemokraterna) också lägga beslag på det allmänna vårfirandet den sista april". Möjligen är du nyinflyttad Oscar, men de socialdemokratiska föreningarna på Kungsholmen har arrangerat valborgsmässofirandet i Rålambshovsparken i 30 år. Allt med ideella krafter till glädje för tusentals kungsholmsbor som hittils aldrig uttryckt något missnöje med arrangörerna.
När jag träffade dig i stadsdelsnämnden två dagar innan tidningen kom ut, då hade du inga synpunkter, varför?
På samma sida i tidningen säger din partikamrat i Centerns distriktsstyrelse för Stockholm, Lotta Nordfeldt (tonårsmamma) att "Rålambshovsparken tillhör Kungsholmens tonåringar. Det här är en ren våldtäkt på deras park." Så grovt och så fel, Rålambshovsparken tillhör alla, det är en öppen park dit alla är välkomna, självklart också på valborgsmässoafton. Dessutom tar brasan och det småskaliga arrangemanget som vi står för upp ungefär 5% av parkens yta. Så de som eventuellt mår illa av att se livs levande socialdemokrater har gott om utrymme att röra sig på.

Oscar och Lotta, etablerade politiker i Centerpartiet, om ni tycker att valborgsmässofirandet är en kommunal angelägenhet som skattebetalarna ska stå för har ni alla möjligheter att driva den frågan i stadsdelsnämnd och kommunfullmäktige.

Läs gärna också Joel Malmqvists blogginlägg i frågan

Pingas av Twingly

Pingat på intressant.se

Inga kommentarer: