onsdag, juni 01, 2005

Tisdag 31 maj

En tyst morgon.
Känslan av lugnet före stormen växer sig stark under förmiddagen. Troligen kommer något att hända under dagen.
Hos det en gång så för sin framgång uppmärksammade fiberföretaget STOKAB är många spända på upplösningen av tvisten om de dramatiska lönesänkningarna förra sommaren. Ska det äntligen bli ett avgörande idag? Överlever den omdiskuterade och enligt initierade källor oduglige VD:n sommaren 2005 är en av många frågor som väntar på svar.

Till kvällen väntas rapport om resultatet från den arbetsgrupp som ska lösa socialdemokraternas problem i Stockholms stadshus. Vilka överlever den rapporten? Eller blir alla vinnare som vanligt?

Nej, de flesta är redan förlorare och i morgon samlas partiets representantskap i ABF-huset för att ta del av samma rapport.
Det kan bli en föreställning det. Eller....

KRISEN I KVÄLLS(P)RESSEN
Under tiden förundras jag över kvällspressens upprördhet över Zlatans sätt att köra bil. Har dom inte uppmärksammat hur man kör bil i Italien. Att backa fort är bara ett tecken på att Zlatan aklimatiserrat sig snabbt till den italienska trafikkulturen.
När jag besökte Italien i början av 1970-talet åkte jag en kväll med en ung italienare. Han körde stolt och fort sin begagnade "Hundkoja". På en smal men rak grusväg över ett stort fält märkte jag, i mörkret, att han släppte en aning på gasen, blinkade med ljustutan, sedan full gas igen. Det kändes tydligt i bilen att vi körde en kort sträcka på ett annat underlag, asfalt eller betong. Jag frågade vad det var,
- Vi korsade just motorvägen mellan Rom och Neapel svarade italienaren och gasade glatt vidare.
För övrigt är kvällspressen mycket mer beroende av Zlatan än han är av kvällspressen, Zlatan är ju trots allt en hejare på att sparka boll.

Inga kommentarer: