tisdag, mars 07, 2006

Ny muslimsk kvinnoorganisation bildad i Europa.

Under senaste helgen träffades muslimska kvinnor från elva eurpeiska länder i Brüssel för att bilda en organisation i syfte att stärka sina rättigheter i Europa.

Kvinnorna vill med denna organisation verka för en ökad förståelse för deras levnadsvillkor och framförallt vill de leva och verka i Europa på samma villkor som andra kvinnor.

Det är också angeläget att "gamla" europer inser och accepterar att en stor del av de muslimer som kommit till Europa, ofta som flyktingar, vill stanna här och bli en del av det framtida Europa.

Detta är traditionellt demokratiskt folkrörelsearbete, det klassiska "Organisera er!" som hördes över stora delar av Europa och USA under 1800-talets senare del när arbetarna byggde upp sina fackföreningar går nu i arv till dessa kvinnor.
Så visst finns det hopp om en bättre värld.

Tänk också tanken att vår kvällspress upplåter en tiondel av den plats de ger dokusåpor och andra dekadenta pseudohändelser till dessa muslimska kvinnor. Vilket fantastiskt bidrag till integration, mångfald, jämställdhet och demokrati det skulle vara.

Inga kommentarer: