fredag, december 22, 2006

Kristdemokraterna dyrkar mammon

Hela förra året hörde jag kristdemokraterna i Kungsholmens stadsdelsnämnd prata lyriskt om sin "Fixar-Malte". Detta columbi ägg som skulle nedbringa fallskador bland äldre i hemmen till ett minimum.
Äldre skulle inte längre behöva kliva på stolar eller rangliga stegar för att byta glödlampor, gardiner eller sätta stjärnan i julgranens topp och annat som kan riskera skador.

Faktiskt en bra idé som vi socialdemokrater köpte och genomförde. Nu när kristdemokraterna ingår i den borgerliga maktkonstellationen i Stockholm ska man plötsligt lägga avgift på fixarens tjänster.

Det blir inte bättre av att kristdemokraterna försöker blanda bort korten och påstå att det blir orättvist mot de som har beviljats hemtjänst mot en månatlig avgift. Men det är ju faktiskt så att byten av glödlampor och gardiner är inget som hemtjänsten ägnar sig åt. Och detta gör man för att sänka skatten för "alla som arbetar" med 30 öre, samtidigt avgiftsbelägger man de som redan har arbetat och betalat skatt i 40-50 år.

Tänk om borgerligheten någon gång skulle få in i sina huvuden att betala skatt är ett smart och förmånligt sätt att finansiera gemensamma angelägenheter. Då skulle många fler få en god jul.

Inga kommentarer: