lördag, juli 21, 2007

Plattityder

Efter Platt-TV kommer Plattskatt. Plattare regering har väl aldrig skådats sedan demokratins genombrott för 80 år sedan.

OK, gärna platt skatt, men först platt lön - lika för alla.

Regeringens sommarlov
Var är statsministern? Vem tjänstgör för statsministern under hans skollovslånga semster? Frågorna hopar sig. Förr, på den gamla regeringens tid höll i vart fall kvällstidningarna reda på var stasministern tillbringade sin semester och dagstidningarna publicerade listor på och när olika regeringsmedlemmar vikarierade under statsministerns semester. Nu verkar storstadspressen gett upp dessa ambitioner att informera folket om var regeringsmedlemmarna håller hus, och vem som för dagen kan titulera sig statsminister.

Tur då att tidningen Härjedalen finns, där berättas i senaste numret att under i veckorna 28 och 30 så tjänstgör justitieministern Beatrice Ask som statsminister. Däremellan hann hon hälsa på mamma i Sveg.

Länge leve landsortspressen!

1 kommentar:

Anonym sa...

Men stakars nån då!

Jag halkade in i den här bloggen och kunde inte låta bli att reagera!

Ja, tack och lov att pressen bevakar händelser ute i sommarsverige, och mord hör till vardagen så det är bra att just Beatrice Ask är i tjänst!

Du, här har du en bra länk om du vill bevaka tjänstgöringslistan på regeringskansliet så slipper vi läsa tjänstgöringen på din blogg.
http://www.regeringen.se/sb/d/7396

och du... Beatrice Ask gör ett J*la bra jobb som vikarie hon med, var stolt istället att någon kan styra landet och fundera gärna på vad dina egna partikamrater gjorde när de satt i majoritet under semestern?


/Mona