måndag, september 10, 2007

Jan "Demondemagogen" Björklund

På bara en vecka lyckas folkpartiledaren få tunga rubriker i massmedia med "nyheter" som är både falska gamla.

Äldrediskrimineringen
Han går ut och lovar en lag mot äldrediskriminering och får stor uppmärkasamhet för detta. Men en sådan lag antogs av Riksdagen redan år 2000.

Sosseboendet
I talet på Folkpartiets stämma, som nyvald partiledare, går han till angrepp mot socialdemokratik bostadspolitik genom att räkna upp hur tre kända socialdemokrater bor, det är minst sagt låga argument. Dessutom missar Björklund att bostadsrätten är en helt och hållet socialdemokratisk idé. Kolla vilka som stod bakom bildandet av HSB 1923. Dessutom var det Per-Albins folkhemspolitik som lade grunden till villaboende för vanligt folk. Egnahemsrörelsen, SMÅA och andra (s)idéer låg till grund för villaområden som Tallkrogen i södra Stockholm och Södra Ängby i Västerort och ett stort antal villaområden i hela landet. Att socialdemokratin också startade de allmännyttiga bostadsbolag som byggde hyresrätter, också med början i mitten av 1930-talet, har naturligtvis betydelse också för dagens socialdemokrater. Socialdemokratin är inte emot någon nu befintlig boendeform, men uppenbart är att Folkpartiet är emot hyresrätten.

Sosseflumskolan (Återigen)
Det känns angeläget att åter peka på sanningen om skolan, något som Jan björklund till varje pris undviker.
Läroplan för det obligatoriska skolväsendet (Lpo80) beslutades av Riksdagen 1980, ansvarig i regeringen var skolminister Britt Mogård(m). Utbildningsminister var Jan-Erik Wikström(fp).
Läroplan för det obligatoriska skolväsendet (Lpo94) beslutades av vårriksdagen 1994. Ansvarigt atatsråd var skolministern Beatrice Ask(m). Utbildningsminister var Per Uncel(m), nuvarande landshövding i Stockholm.
I 27 år har vi haft läroplaner i sverige genomförda av borgerliga regeringar!

Jag måste åter ställa frågan; har dessa tre moderater och folkpatisten Wikström lagt grunden för "sosseflumskolan" som Jan Björklund ständigt åberopar.

Om nu Jan Björklund är en fräck demagog, borde det vara en nesa för de journalister som inte förmår eller förstår att avslöja hans retoriska irrfärder.

Inga kommentarer: