söndag, april 09, 2006

Svag säsongstart för kaliber

Spero ett proffesionellt lotteriföretag med rötter i amatörismen. Det klassiska sättet för svenskt föreningsliv att tjäna pengar är att sälja lotter. Att detta skulle vara känt bland dagens journalistiska lejon är väl att ställa alltför höga förväntningar på dessa individers bildning.

Efter en tid med framgångsrik mediajakt på s-politiker med Laila Freivalds avgång som den stora trofén har historierna blivit allt tunnare. Fanns det inte mer i skafferiet?

Visst är det en sorts journalistisk, eller mediallobbyistisk framgång att förmå Arbetsmiljöverket att resa ut på den sörmlänska landsbygden och granska ett mindre ombyggnadsprojekt av huvudbyggnaden på en lantbruksfastighet. Dagen för besöket verkade det dessutom som att bygget stod helt stilla.

Efter några stärkande dagar i fjällen konstaterar jag att nu stänger bilsalongen för i år. Jag stoppar undan långkalsongerna, övertygad om att det är vår

Så en sista fundering, kommer kvällspressen någonsin att gå mot en ny vår?
Knappast troligt. Allt tyder på att dessa "kulturer" är på upphällningen och vi som inte kommer att känna någon saknad kan glädja oss åt att sopberget bör minska en aning.

Inga kommentarer: