onsdag, april 12, 2006

Finns det vanliga folkpartister?

Partisekreteraren och folkpartisten Johan Jakobsson påstår att en socialdemokratisk fritidspolitiker inte kan var en vanlig LO-medlem.
Så (avund)sjukt!

I folkpartiets värld ärnog socialdemokrat det fulaste man kan vara, om man dessutom offentligt står för detta är man misshaglig myglare med pampfasoner.

Folkpartiets upprördhet över sambandet mellan LO och socialdemokratin är slaskig politisk retorik som ständigt återkommer.

Att det var fackföreingarnas medlemmar som grundade det socialdemokratiska partiet för mer än hundra år sedan vill inte folkpartister höra talas om. Att fackföreningarna i Sverige genom bildandet av Socialdemokratiska Arbetarepartiet och LO valde föreningsrätten, åttatimmars arbetsdag och allmän rösträtt före den kommunistiska revolutionen borde till och med den mest korkade folkpartist kunna känna som tillfredsställande.

Om folkpartister av idag skulle studera det tidiga 1900-talets historia skulle de upptäcka att fackliga socialdemokrater gick sida vid sida med liberaler i kampen mot den politiska högern för allmän och lika rösträtt.

Men denna hedervärda period i liberalismens historia vill dagens folkpartister inte förknippas med, dessutom undrar jag vart de socialliberala idealisterna tagit vägen, i folkpartiet syns de i alla fall inte till.

Inga kommentarer: