onsdag, september 06, 2006

När avslöjas Leijonborgs nästa lögn?

Det är högst osannolikt att Lars Leijonborg och troligen också vice ordföranden Jan Björklund inte informerades redan i mars om att LUF:s pressekretarare Per Jodenius hade kommit över lösenord till SAPnet.

Även om Johan Jakobsson bedöms vara en stark partisekreterare kan han knappast helt på egen hand utformat den startegi som innebar att Per Jodenius skulle vända sig till massmedia och avslöja sitt innehav av lösenordet, en i sig märklig strategi, utan att meddela detta till ordförandeparet Leijonborg/Björklund. Om nu Jacobssons strategiska snille gett det resultat som han påstås förväntade sig hade storyn slagits upp stort i Expressen. Alltså, att Leijonborg/Björklund skulle få läsa detta i Expressen och vara helt ovetande, riskera att bli uppringda av massmedia och utfrågade om det inträffade. Det är klart att de skulle sätta upp förvånade miner och vara helt ovetande på riktigt. Men det skulle dom klara mycket bättre om de var förberedda och sampratade.
Nu kom det ingen story i Expressen vilket ser ut att bli en affär för sig. Det är därför också mycket förvånande att Jakobsson och andra inblandade inte såg till att den känsliga frågan på något annat sätt försvann från dagordningen, exempelvis genom att ringa socialdemokraterna och meddela dom att de fått veta att lösenord till SAPnet var på drift. Det hade varit juste och mer i linje med folkpartiets valaffischer.
Idag vet ingen med säkerhet när Jakobsson eller Leijonborg talat eller talar sanning och många frågor är fortfarande obesvarade.

Ska det bli polisen som gräver fram sanningen eller hinner media före?

Inga kommentarer: