onsdag, september 06, 2006

Reinfeldt bryter sin tystnad

Äntligen har Fredrik Reinfeldt tagit bladet från munnen. Den som fick honom att göra det var Marita Ulvskog. Inte oväntat försöker Reinfeldt helt efter den inarbetade strategiska modellen flytta fokus till Ulvskog från Leijonborg och folkpartiets kriminalitet. Den här gången kommer han inte att lyckas.
Förresten var Marita Ulvskogs liknelse riktigt bra. Hur många våldtäktsmän har inte försökt förminska sin illgärning genom att utmåla offret som lättfotad, lättklädd och egentligen intiativtagare till våldtäkten. På samma sätt har borgerligheten försökt att förminska folkpartiets brott genom ständiga påståenden att socialdemokraterna har ett dåligt skydd mot intrång i sitt interna nätverk.
Sådana anklagelser är direkt patetiska.

Fredrik Reinfeldts ganska taffliga uttalande väcker istället misstankar om att han vet mer än han säger. Är han rädd eller kanske han till och med känner till att LUF:are och MUF:are kontinuerligt byter information med varandra? Hur långt ut har lösenordet till SAPNET egentligen spridit sig?

Vi kommer naturligtvis att få veta det. Den av Reinfeldt så ofta omhuldade poliskåren har blivit riktigt duktiga på att nysta upp brott där datorer och nätverk används.

Det är troligen en hel del kvar innan vi kan summera den här superpräktiga skandalen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Du tycker alltså det är bra att likna folk vid våltäktsmän lite lättvindigt så där?

Håkan Wahlén sa...

Hej anonym
Jag tycker att folk ska stå för vad dom gör och inte försöka skylla på andra när dom gjort bort sig.