måndag, oktober 16, 2006

Budget i skandalskugga

Höginkomsttagarna blir vinnarna när finansministern i dag lägger fram sin första budget. "Sämst villkor blir det för de som står utanför arbetsmarknaden", det vill säga studenter, pensionärer och arbetslösa, säger Skandiabankens privatekonom Annika Creutzer till SvD.se. Inte behöver man vara särskilt skarpsynt för att göra ovanstående iaktagelse.

Dessutom sa Fredrik Reinfeldt detta gång på gång i valrörelsen "Det är dom som jobbar" som ska belönas. Samhällets slashasar; studenter, arbetslösa och pensionärer betackar sig Reinfeldt för. Bäst vore väl om de kunde deporteras. Kanske kan Reinfeldt tillsammans med sin långe utrikesminister prata med Putin om att ta över någon förfallen kolchos i Sibirien så att de som inte borde synas kan sättas i förvar på rejält avstånd från Täby, Djursholm och andra förorter för vanligt folk.

Men hur blir det med "jobben"?
Först ska arbetslösheten öka - för att sedan minska när skattesänkningar och andra improduktiva åtgärder slagit igenom. Ja ja, när den dagen kommer har alliansregeringen redan underminerat statsfinanserna så att helt andra problem än "jobben" kommer att överskugga den politiska debatten.

Tack ändå för de underhållande tio första dagarna med den nya regeringen. Skandalstämpeln sitter som gjuten i Fredrik Reinfeldts panna, och där lär den bli för lång tid framöver.

Inga kommentarer: