måndag, oktober 23, 2006

En rå kapitalist i regeringen

– Den enskilde hyresgästen måste ta ställning till om han har råd att bo. Det finns ju en hel mängd av bostadserbjudanden, sa bostadsminister Mats Odell(kd) i radioekot på måndagsmorgonen.
Har Odell läst tidningen Metros bostadsbilaga under helgen och plötsligt upptäckt en bostadsmarknad?

Vidare säger Odell att "Alla staliga bidrag till bostadsbyggandet ska avskaffas och då kommer det att byggas mer".
-Om det då skulle bli dyrare för den enskilde, finns alltid alternativ, fortsätter Odell.

Äntligen! Den råa kapitalismen har fått ett ansikte i den nya regeringen.Till skilllnad mot den amöbaliknande statsministern visar Odell alla sina kort redan i första given. Det känns inte särskilt tryggt när Sverige ska styras från Täby, denna begränsade horisont befolkad av i huvudsak villaägande medelmåttor.

När Hyresgästföreningen befarar krafftiga hyreshöjningar och Boverket säger att byggandet av hyresrätter kommer att avstanna avfärdar Odell detta med,
-Det är helt fel!

Denna Mats Odell, svenskt flygs främste lobbyist, har som mål att avskaffa bostadspolitiken. Varför ska ett land ha en bostadspolitik när marknaden kan ta hand om detta? Så enkelt är det. Odell vill
-skapa långsiktigt goda förutsättningar för byggande och investeringar i bostäder.
Tydligare kan det inte sägas.

Den sociala bostadspolitiken är avskaffad!

1 kommentar:

Anonym sa...

"Varför ska Sverige ha en bostadsminister överhuvudtaget när samhället inte ska medverka i att det produceras bostäder. Utförsäljningen som ska göras Stockholm passar bättre för de seriösa fastighetsmäklare som till äventysrs kan finnas (trots fifflet i mäklarkåren). Vore det inte en gudibeagglig gärning att avskaffa bostadsministern. Kunde man sedan erbjuda honom ett pass och visum och plats på eett SAS-plan före en framtid i exemeplvis Moldavien eller Tjetjenien. Där har man ine heller några bostadsubventioner. Och samhället engagerar sig inte människors möjligheter att ha någonstans att bo. Det skulle passa herr Odell som hand i hanske att få vara mitt uppe i rövarkapitalisemns vindbyar!"