tisdag, oktober 24, 2006

Lång väntan på tsunamimejl

Svenska Dagbladet skriver idag att det kan ta flera månader att ta reda på vad som finns på de så kallade databanden från källaren i Rosenbad.

Det är en maskerad reträtt från eventuell uppståndelse kring banden och Fredrik Reinfeldts tvivelaktiga presskonferens mitt under stormen kring fuskministrarna. Sannolikt har man redan konstaterat att innehållen på back-up-banden (säkerhetskopior från någon server i Rosenbad) är totalt ointressant för hanteringen av tsunamikatastrofen. Men det kan man inte offentliggöra nu utan att avslöja att Reinfeldts presskonferens enbart var ett taffligt försök att flytta fokus från uppmärksamheten kring fuskministrarna.

Att påstå att det tar flera månader (kanske till i början av juli 2007?) att ta fram den information som finns på banden är att odugligförklara hela it-branchen. Bara i stockholmsområdet finns det ett dussintal små it-företag som skulle klara uppgiften på mindre än två veckor.

Att det är Svenska Dagbladet som lägger ut denna dimridå förklaras med att på deras redaktion sitter just nu en journalist med lång näsa som fått veta att hans tänkta scoop blev en flop.

Inga kommentarer: