söndag, oktober 08, 2006

Hem-PC:n ut och hemhjälpen in

Är hushållsnära tjänster en hetare framtidsbranch än IT? Det verkar som alliansregeringen har den inställningen.

Att 4-6.000 jobb försvinner om avdragsmöjligheten för hem-PC tas bort verkar inte bekymra regeringen. Det är tydligen viktigare att vanligt folk inte kommer i åtnjutande av skattesubventioner.

Sådant vill den övre medelklassen och överklassen behålla för sig själva. Det är inget fel med hushållsnära tjänster, men att de som vill ha den servicen betalar själv vad det är värt är inte för mycket begärt.

Vad säger skattebetalrnas förening?
Jag har i alla fall ingen lust att mina skattepengar ska subventionera vare sig städhjälp eller barnpassning till friska och arbetsföra människor i medelklassfamiljerna.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Högern? Är det så svårt eller motbjudande att kalla Moderata Samlingspartiet för Moderaterna? Sossar försöker alltid skrämmas genom att ge Moderaterna ett annat namn.

Ungefär som Reinfeldt skulle kalla (s) för Kommunisterna, Socialisterna eller Rödgardisterna...

Håkan Wahlén sa...

Hej du anonyme!
Eller "såssarna" som man säger på Östermalm.
Nej, så enkelt är det inte. För inte ens den mest lyckade "make over" kan utplåna klassamhället och dra ett tjockt streck över den politiska vänster - högerskalan.
Dessutom är det tråkigt om högerpolitiker skäms, eller är det dåligt samvete(?), över att kallas höger. Att vara moderat, kan i mina ögon, möjligen vara lite korkat, men aldrig fult.