lördag, oktober 07, 2006

Högern vann med 14-0

Om valet hade dömts av boxningsdomare hade Fredrik Reinfeldt utropats som vinnare på teknisk knockout.
Nu följer han upp valsegern med att bilda en regering starkt förankrad i den egendomsägande klassen. Gränserna i klassamhället kommer att bli tydligare och skärpta motsättningar mellan den växande klassen av egendomsägare och den alltmer utsatta egendomslösa klassen kommer att leda till ett hårdare samhällsklimat. Den lågmälda statsministern med Cockerspanielögon är en stenhård, skickligt manipulerande högerpolitiker med järnhårda nypor.

Högern tar hela makten
I den nya regeringen tar högern hela makten - pengarna, polisen och militären. De övriga allianspartierna har gått i fällan. Statsministerns mål är att utplåna sina vänner och bli ensam herre på högertäppan efter valet 2010.

Allianspartierna har fått sina fläskben
Folkpartiets två tyngsta politiker ska ägna sig åt skolfrågorna, kristdemokraterna blir social- och familjepolitikens riddare och centern med den kaxiga och Timbroskolade uppstickaren Maud Olofsson får åta sig den omöjliga upppgiften - fixa jobben och småföretagen. Det blir dessa, de små allianspartiernas företrädare som får gå i främsta ledet och förkroppsliga den massmediala kanonmaten. De är fotfolket som den mästerliga generalen kommer att offra i anfallen från media, väljare och politiska motståndare.

Staten och kapitalet
Högerledaren och hans verkligt förtrogna kommer att sitta väl skyddade bakom sin järnridå och hålla hov tillsamman med storkapitalet, polisen och militären.

Inga kommentarer: