onsdag, oktober 18, 2006

Mats Odell en ny badboy?

Han och hans frus ekonomiska intressen som vårdentreprenörer ska utredas av finansdepartementet. Helt rätt.
De borgerliga politikerna måste förstår att det inte går att blanda ihop privata intressen eller inflytande i känsliga intressegrupper med regeringsuppdraget. I regeringsställning måste man företräda hela Sverige även de som röstat på den knappa minoritet som inte ingår i regeringsunderlaget.

Mats Odell är också ordförande i Svenskt Flyg (lobbyorganisation för flygindustrin) och inga tecken på att han lämnat uppdraget efter inträdet i regeringen har gått att upptäcka.
– Det blir ingen flygskatt! Alla de fyra partierna i alliansen har deklarerat att den inte införs. Så det är alltså ett entydigt besked, att det inte blir någon flygskatt sa Odell efter den borgerliga segern i riksdagsvalet.

Han säger också:
– Jag själv kommer att arbeta hårt för att alla eventuella tankar på att lägga ned Bromma läggs åt sidan tills det finns ett bra alternativ.

Vad stockholmarna som bor i Traneberg, Abrahamsberg, Ulvsunda, Mariehäll, Ängby och andra boende som ligger under bullermatta och i olycksriskzon tycker tar flyglobbyisten Odell ingen hänsyn till. Kommunministerns inställning till kommunal demokrati är ett ämne att fundera vidare på.
Läs mer

Inga kommentarer: