tisdag, januari 30, 2007

Allt är till salu - nu står demokratin på tur

Att människor reduceras till kunder – det är att förminska demokratin och förmena medborgarna rätt till inflytande och påverkan av samhällsutvecklingen.
Det merkantila köp och säljsamhället har flyttar makten från människorna till den lilla elit som tagit sig privilegiet att bestämma vilka valbara alternativ som medborgarna har att förhålla sig till.

Vi är uppenbart på väg mot köksbordsdemokratin
Med skräckblandad oro ser jag framför mig när familjen samlas runt köksbordet på torsdagskvällarna, torsdag är fortfarande den stora direktreklamutdelningsdagen. Vad finns det för spännande i denna vecka sändning?
"Till den unga familjen: Boka plats i vår förskola, ni får välja på en gratismånad första året eller en blå cykel av senaste modell om ni väljer oss!"
"Välj vår skola för ditt barn! Vi bjuder hela familjen på en veckas vistelse i Thailand om ni anmäler ert barn till höstterminen före den 31 mars."
"Erbjudande till de äldre: Om du bokar plats på vårt äldreboende nu kan du känna dig trygg på ålderns höst. Alla som anmäler sig före 1 maj får ett gratis trygghetslarm!"

Det är dit dom vill ha oss, dessa kapitalismens lakejer!

Detta är inte demokrati – det är politisk kommersialismen.

Inga kommentarer: