tisdag, mars 20, 2007

De nya moderaterna?

I Stockholm syns dom inte till.
Trots starka reaktioner från miljö- och friluftsorganisationer, orienterare, fritidsfiskare och jägare, representerandes en kvarts miljon stockholmare, driver moderaterna igenom en försäljning av jordbruk och värdefulla grönområden. Privatiseringen av dessa stadens markområden äventyrar en långsiktig utveckling och tillväxt av storstockholm och man bortser helt från framtida behov av rekreations- och grönområden. Dessutom skapar beslutet stor oro bland de jordbruks- och gårdsarrendatorer som riskerar att förlora både sina livsverk och pengar de investerat i utveckling av sina verksamheter.
Läs vad en tongivande Krav-odlare säger i tidningen Stockholm City

Försäljningen riskerar att få stora negativa konsekvenser för jägare med jaktarrenden, fritidsfiskare, orienteringsklubbar och för miljövården.
Det är en skrämmande nonchalans att inte lyssna på medborgarnas protester och arrendatorernas oro. Nu får vi bara hoppas att andra kommuner eller staten (miljömjukisen Reinfeldt?) tar ett ansvar för stockholmarnas livskvalitet och närmiljö. När en dogmatisk partiideologi får ersätta sunt förnuft väger människors intressen lätt.
I Stockholm visar den politiska högern sitt rätta ansikte.

Inga kommentarer: