onsdag, oktober 31, 2007

Är det OK att kröka på jobbet?

Naturligtvis är det svårt att inte säga något i Schenström/Reinfeldt-affären. Alla gör det just nu. Men bara Marie Abrahamsson i Svenska Dagbladet berör den känsliga frågan om statsministern tyckker att det är OK att dricka alkohol när man jobbar.

Tydligen tycker Reinfeldt att det är i sin ordning. "Men hon säger sig inte ha varit påverkad på ett sätt så att det skulle ha inverkat på hennes möjligheter att fullgöra sina förpliktelser", säger
statsministern enligt TT. Då måste jag fråga mig, är en berusad Schenström kapabel att avgöra frågan? Knappast, även rattfyllerister, inte minst bland yrkeschafförer, brukar hävda att dom kör lika bra på fyllan som i nyktert tillstånd.

Om nu Reinfeldt tycker att alkohol och arbete går ihop är det mycket osvenskt, och jag frågar mig oroligt om den inställningen är en del av Nya Moderaternas kameleontpolitik?

Nåväl, bortsett från sakfrågan är det en gåta hur de Nya Moderaterna hanterar massmediafrågor. Ett parti med snudd på geniala lobbyister och mediatämjare i ledande positioner som hittils alltid hamnat fel i massmedia så fort någon viktig person har gjort något som kan tyckas tvivelaktigt. De verkar inte ens ha någon beredskap för att ministrar och andra framträdande personer granskas av massmedia.

Kan det vara så illa att dom i sin självgodhet räknat med att de kapitalstarka högerkrafter som äger de dominerande medierna i Sverige av någon slags lojalitet skulle avstå från sin granskande roll? Det borde vara osannolikt, men dessa bunkerpolitikers brist på verklighetsförankring kan naturligtvis ha spelat ett spratt.

Vad händer nu då?
Om media följer tradition och historia är det bara att vänta på Schenströms avgång.

PS. Det blev bara 4 timmars väntan innan Ulrica Schenström begärde timeout, efter ytterligare 7 timmar kom meddelandet om hennes avgång.

Inga kommentarer: