lördag, november 03, 2007

Tur att moderater inte är som vanligt folk

I svallvågorna efter Schenströmhistorien är naturligtvis irritationen stor bland de moderata fritidspolitikerna i kommuner och landsting. Inte så konstigt, dom träffar ju vanligt folk på sina arbetsplatser, bland grannar, vänner och bekanta. Det är dom som får bära skammen när Reinfeldtkotteriet slickar sina sår bakom lykta dörrar.

"Det finns en viss kategori moderater som är emot skatteregler och andra bestämmelser som de inte gillar, men man kan för den skull inte bryta mot lagar." Ungefär så uttryckte sig en moderat distriktsordförande i radion.

Vilka är då dessa "vissa kategorier"?
De tillhör Fredrik Reinfeldts beundrarskara och var i övre tonåren när nyliberalismen tog sin in över Sveriges gränser tidigt 1990-tal. Många var aktiva i Fria Moderata Studentförbundet, de spenderade också en del av sin tid på Frihetsfrontens svartklubb vid S:t Eriksplan. En klubb där högeranarkisterna Christian Gergils och Matz Hintze var framträdande personligheter. De var också drogliberaler och skapade slagord som "Skatt är stöld!"

Att tillbringa sin ungdom i sådana miljöer sätter naturligtvis sina spår. Dessutom har umgänget odlats i Fria Moderata Studentförbundet långt efter studietiden samtidigt som Timbro, nyliberalismens snöplog har tagit sig an dessa ungdomar och fostrat dem till att "tänka i rätt banor". Tid för intryck från andra miljöer har varit begränsad. Det är alltså ett gäng med ganska väl programmerade hjärnor som numera underhålls med hjälp av Per Schlingmans ordböcker och parlörer.

Här finns nog också, i vart fall till en del, förklaringen till de nya moderaternas obönhöriga jakt på långtidssjuka och arbetslösa. De tror naturligtvis att de själva är som vanligt folk och då blir det självklart för dessa sekteristiska hjärnor att alla andra också fuskar.

Nej, Sverige och Moderaterna förtjänar att företrädas av människor som har respekt för lag och ordning.

1 kommentar:

Anonym sa...

Respekt för "vanligt folk" har väl tyvärr aldrig varit moderaternas starka sida.

Trevligt att få ta del av dina tankar på bloggen, ska läsa den ordentligt senare.

Mvh
Monika A
Sthlms läns SKSF-distrikt