torsdag, oktober 04, 2007

Stort hål i huvudet?

Än en gång har "lägst-pris-principen" varit utslagsgivande i en offentlig upphandling. Denna gång är det Färdtjänsten i Stockholms län som tror att dom är smarta.
Enligt det nya avtalet kommer inte Taxi Stockholm att köra färdtjänstresor. De är förlorare i upphandlingen för att de ansåg att det inte var möjligt att åta sig färdtjänstuppdrag för ett dumpat pris. Alltså försvinner den mest erfarna och i särklass största trafikorganisationen från färdtjänstmarknaden.

De taxibolag som lagt sig på en prisnivå som av Taxi Stockholm bedöms som orealistisk ska från nästa år stå till Färtjänstens förfogande.

Kommentaren från en av färdtjänstens tjänstemän slår volt på sig själv. Han tror att det nya avtalet ska förbättra kvaliteten i Färdtjänsten.

När köpte man bättre kvalitet med sänkta priser i en marknadsekonomi?

2 kommentarer:

Johan Sjölander sa...

Värt att nämna i sammanhanget är att den borgerliga majoriteten typ i allra sista stund bestämde sig för att stryka de skrvivningar om "kollektivliknande villkor" som (den nuvarande) oppositionen ville ha med. Och gissa vilket taxibolag som är det enda som på växelnivå garanterar kollektivavtal? Ja, precis - Taxi Stockholm.

Anonym sa...

Fredde här. Ja, när gjorde man det? I stort sett hela tiden. Produktutveckling....