söndag, november 04, 2007

Exit Reinfeldt....?

Det är tur för Fredrik Reinfeldt att han inte är företagsledare. Då hade han redan fått sparken. Som moderatledare lär han hanka sig kvar ett tag till. Men oddsen för att han överlever hela mandattiden är dåliga.

Varumärket Nya Moderaterna är nu så nedsolkat att Reinfeldts reklam och PR-gurus säkert redan sitter och spånar på ett namnbyte.
Nya Arbetarpartiet lär inte heller vara gångbart. Det verkar som att Fredrik så levt sig in i "arbetarledarrollen" att han till och med skapat en moderat variant av "sossemyglet".
- Vi ska göra allt som sossarna gör och lite till sa Reinfeldt i Vaxholm.
Kanske han inte förstod vidden av sitt uttalande då.

En av massmedia tänkta påläggskalvar till statsrådsberedningen är riksdagsledmoten Catarina Elmsäter-Svärd (m) uttrycker irritation över att "medierna bara granskar moderater":
- Jag börjar bli irriterad över det. Det börjar nästan bli patetiskt. Svartjobb är oerhört vanligt. Det kan vem som helst se.
Så kan bara en moderatpolitiker, gammal som ny, uttrycka sig i dessa dagar. Svartjobb är lagbrott men när många bryter mot lagen är det tydligen OK.
Elmsäter-Svärd och hennes partikamrater brukar visa djup indignation över de förtappade och sannolikt blivande kriminella ungdomar som plankar i Stockholms tunnelbana.
Men vari ligger skillnaden?

Det strävsamma gamla paret
På söndagsmorgonen avslöjades att det välkända m-politikerparet Cederschiöld har hållit sig med svart städhjälp sedan 1994 och fortfarande. De var väl egentligen ingen överraskning, men samtidigt är det nästan ofattbart att de inte upphört med olagligheten när så många ledande moderater löpt gatlopp i media det senaste året. Paret Cederschiöld är ju inte några fattiglappar så det kan knappast vara av ekonomiska skäl som man valt att anlita svart arbetskraft.

Det är helt ok att med demokratiska medel arbeta för att ändra lagar som man tycker är fel, men det är aldrig ok att bryta mot lagar enbart av det skälet att jag ogillar lagen. Det borde varje politiker begripa.

Att begå medvetna lagbrott är synnerligen alllvarligt. Domstolarna gör stor skillnad när de bestämmer straff om brottet begåtts av oförstånd, tillfällig ingivelse eller i hastigt mod jämfört med uppenbart uppsåt, planerad och noga förberedd brottshandling. Dessa moderaters beteende visar de sämsta av överklassfasoner och är synnerligen nonchalant och nedlåtande mot alla hederliga skattebetalare.

De enda organisationer, som jag känner till, som anser att brottslig verksamhet är meriterande, ja till och med ett medlemskrav är de kriminella mc-gängen. Men dessa kan väl inte ha varit förebild för moderaterna?

Fan ta den moderat som börjar ropa fusk när han talar om långtidssjuka och långtidsarbetslösa.

Här har geniet Schlingman en tuff uppgift för tillägg i sin parlör. Vilka ord/meningar ska moderatpolitiker använda när både fusk och Nya nu är förbrukade?

Pingat av Twingly

Inga kommentarer: