lördag, april 12, 2008

Fumligt förortspar på utlandsresa

Finns det inga rådgivare när det gäller vett och etikett som står till statsministerparets förfogande? När paret Reinfeldt landade i Kina såg dom ut att komma direkt från en familjär grillkväll i villaträdgården i Täby.

Nog hade väl någon statssekreterare kunnat kosta på sig ett samtal till Magdalena Ribbing för ett gott råd om klädval. Ledig klädsel brukar normalt betyda kavaj. Om nu paret Reinfeldt helt saknar smak och stil så är dom faktiskt Sveriges statsministerpar och i Kina dessutom representerande EU. Regeringskansliet måste genast anställa en stilcoasch!

Präktigare skandal får man leta efter. Eller som Expressens stilexpert Oscar Julander uttrycker det "Att komma till fest i jeans och t-sirt och upptäcka att alla andra har kavaj och finskor är pinsamt, obekvämt och ohyfsat."

Reinfeldts bör ställas i skamvrån!
Det är bedrövligt att vi ska behöva ha ett statsministerpar som skämmer ut sig offentligt och drar skam över landet. Men egentligen är jag inte förvånad, ett par som kan uppvakta kronprincessan på 30-årsdagen med en Platt-TV som regeringens present kommer att göra bort sig flera gånger i offentliga sammanhang. Folkkära blir dom aldrig genom att uppträda föraktfullt mot svenska folket.

Inga kommentarer: