fredag, februari 06, 2009

Vilken fest!
















Vilka fantastiska människor.

Den stora segern för förnuftet och demokratin firades på trevlig indisk restaurang på Västgötagatan. Anställda och anhöriga från Serafens äldreboende på Kungsholmen kan med raka ryggar gå vidare och satsa på att Serafen i framtiden blir känt som det bästa av äldreboenden i Stockholm. 
Om politiker och tjänstemän drar åt samma håll är det fullt möjligt att nå bästa ranking bland stadens äldreboenden. Personalen är den viktigaste faktorn för att våra gamla ska få ett bra boende på ålderdomen. Dom har redan visat att dom är beredda att ta ansvar när de satte sig på tvären i protest mot "Alerismodellen". Att få dela de anställdas glädje är ett stort privilegium och jag tackar er alla för detta.

Jag ser framtiden an med förtröstan, när den dagen kommer vill jag bo på Serafen!

Under tiden sänder jag en sorgens tanke till riskkapitalisterna som trodde att det skulle löna sig att spekulera i äldreomsorg. Sorry, ni kommer aldrig att lyckas och ni kommer aldrig att uppleva sann lycka och glädje hur många miljoner eller miljarder ni än lyckas skrapa ihop. 
Girighet och egoismen är inga bra följeslagare i livet.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Gud vad peppande, tack!

Anonym sa...

Och tiden går! Det kanske är läge att sluta ”att suga på denna karamell” och se framåt? Det stundar fortsatta utmaningar både på Kungsholmen och i Staden i övrigt och denna blogg behövs som moraliskt stöd för brukare, deras anhöriga och inte minst för den personal som i olika verksamheter verkar i Stadens sold. Det är ett besvärligt läge på många sätt med den moderatstyrda Alliansens olika beslut med dess ständiga krav på budgethållning trots kostnadsökningar, bl a beroende på ett ökande antal bidragsansökningar i lågkonjunkturens spår.

Vad händer förresten med övriga äldreomsorgsentreprenörer vid Kungsholmens sdf? Klarar de att driva verksamheten enligt avtal eller begär de ytterligare medel? I dylika fall krävs ”att locket inte läggs på” av hänsyn till Alliansen. Full öppenhet förutsätts. Här behövs otvivelaktigt en engagerad och tuff socialdemokrati, gärna med Håkan Wahlen i frontlinjen!

Draken sa...

Ja, nu måste jag hålla med "Anonym". Det är dags att Du tar upp någon ny tråd nu, Håkan! Jag noterade nyss att Du skrivit en intressant motion som behandlades(?) i kommunstyrelsen i går (090429).
"Spridning av ansvaret för flyktingmottagning över staden", som är titeln på motionen, skulle Du kanske - på ett mer lättillgängligt sätt - kunna presentera här. Jag har själv en koppling till förorten och genom detta en vis kunskap kring hur de har det som handlägger denna typ av frågor/ärenden och det är helt horribelt att t ex innestadsstadsdelarna så gott som helt slipper denna typ av uppgifter! Det är onekligen hög tid att komma med lite nya idéer kring hur vi skall kunna ta itu med segregeringen. Det tycks Du ha!

Anonym sa...

Vore intresserad av att veta hur de äldre har det på Äldreboeendet
på Kungsholmen. Har det hänt något.
Besökte min svärfar på avd. Riddar-fjärden i feb. i år. Då vi inte kan besöka honom ofta p.g.a. avstånd. är vi oroliga. Han bor på ett demensboende, men säger själv att han bor på något som liknar ett "fängelse-sjukhus"..... Alla är snälla men det händer inget... Vet inte om han över huvud taget varit ute på hela tiden, c:a ett halvår som han varit där. Vilken utbildning har personalen....?? Tvivelaktigt om någon, men snälla och vänliga.Räcker tyvärr inte. Skulle som anhörig kunna läsa på en hemsida vad som händer, dag för dag, så vi kan tala om det med svärfar i telefonen. Har en ständig klump i magen av oro för honom....

Håkan Wahlén sa...

Hej
Bästa sättet att på avstånd följa vad som händer på Serafen är att regelbundet titta på den webbsida som informerar om förändring och utveckling:
http://www.stockholm.se/serafen

Där finns också kontaktuppgifter till avdelningarna och möjlighet att prenumerera på nyhetsbrev.