torsdag, juni 11, 2009

Politiska nasare

Ännu idag, torsdag den 11 juni, får jag se och höra två partisekreterare, Per Schlingman, moderat, och Ibrahim Baylan, socialdemokrat, sitta i morgon-TV och vidhålla att deras partier gjort bra resultat i söndagens val till EU-parlamentet. Att så kategoriskt förneka verkligheten är ett sjukt beteende. Finns det ingen terapeut som kan erbjuda sina tjänster?
Sällan har jag sett två så löjliga figurer i TV-rutan samtidigt.

En vädjan till de två partier som envisas med att kalla sig stora. Gör en insats i denokratins tjänst, kasta ut nasarna från det offentliga rummet. Demokratin kräver respekt, de som inte accepterar detta sällar sig till skaran av demokratins dödgrävare.

1 kommentar:

Anonym sa...

Förvisso finns det anledning att kritisera ledande M- och S-politiker när de klamrar sig fast i myten om att de är så populära i EU-valssammanhangen, så där håller jag absolut med Dig. Jag tycker nog att det finns än större anledning att nu stötta den röd-gröna oppositionen i det kommande valet 2010, där mycket står på spel och då inte minst i det “moderatstyrda” Stockholm. Skall S ha någon som helst chans att tillsammans med ett stukat V och ett miljökaxigt MP dra till sig väljare i en huvudstad där välfärden alltmer urholkas, inte minst genom en rå och hänsynslös privatiseringsiver. Nu i dagarna exemplifierat genom att ett mer eller mindre konkursmässigt Volvo-IT efter lite initiala överprövningsturer till slut fått uppdraget att ta hand om Stadens IT-verksamhet. Bäva månde skattebetalarna och tjänstemän i Stadens sold för här har vi sannolikt ett nytt Aleris i vardande..... och till skillnad från Serafen lär det i detta sammanhang bli något mer komplicerat att backa tillbaka till egen-regidrift.