måndag, augusti 24, 2009

Landstinget klarade inte stresstest!

När mediarapporteringen var som mest upphetsad om svininfluensan utsattes landstingsfullmäktige för ett rejält stresstest - och föll igenom.

Ett ärende på dagordningen
Vid ett extrainkallat landstingsfullmäktige i juni skulle den kontroversiella frågan om matupphandlingen behandlas efter en minoritetsbordläggning vid vårens sista ordinarie sammanträde.

Som en blixt från klar himmel
Vid sammanträdets början anmäldes att en fråga om inköp av vaccin mot svininfluensan skulle tas upp på mötet och ett skriftligt beslutsunderlag delades ut. Inga som helst protester hördes från denna församling som annars kan riva upp himmel och jord om inte handlingar och en komplett dagordning utskickats en vecka i föreväg. Denna morgon var alla beredda att kasta principer, traditioner och kommunallagar över bord och utan betänketid ta ett tungt ekonomiskt beslut och köpa in dubbla doser influensavaccin till samtliga boende i Stor-Stockholm.

Stresstest
Det har på senare tid varit vanligt att utsätta kreditsvajiga banker för stresstest. Detta blev landstingets stresstest. Det känns idag svårt att ha förtroende för en politisk församling som så totalt föll undan för det massmediala trycket.

1 kommentar:

Anonym sa...

Håller - som oftast - med om denna hysteri kring "den nya influensan". Jag hävdar att min dos (dubbla?) blir över, så länge den rika västvärldens beslutsfattare tycker att deras medborgare är viktigare än världens fattiga! De lär ju aldrig behöva ta ställning till om de skall ta emot en injektion eller ej.....