onsdag, juni 08, 2005

Berusade borgare!!!

På morgontåget till Linköping sitter jag och tänker igenom den lätt absurda debatten i Stockholms kommunfullmäktige i går kväll. Den skulle handla om krogdiskriminering och något förändrade regler vad gäller utskänkningen på stadens krogar. Det kom att handla om allt från helrör till hotellens minibarer i Saudarabien.

Helrör? För 20 år sedan hade ett sådant uttryck i fullmäktigesalen renderat tillrättavisning av ordföranden. Då var det bara Cornelis och hans alkoholistpolare på Södermalm som använde helrör och en halv böj.

Igår stod högerns och borgarklassens högljudda primadonna Kristina Alvendal och argumenterade passionerat för helrör på krogen. För mitt inre öga såg jag hur pulsen steg i portvinstårna hos de äldre damerna på Östermalm.
Dekadent!

Förr försökte borgarklassen att åtminstone utåt hålla en viss stil. Nu verkar dom stupfulla hela gänget. Är detta beteende en följd av att Stockholms kriminella centrum etablerats runt Stureplan?

Ett undantag dock.
Kristdemokraten Hardy Hedman, han både uppträder och ser nyktert på alkoholfrågan och diskrimineringen på krogarna. Kanske är det dags för Hardy att rädda sig ur den alltmer dekadent förvirrade borgerliga aliansen.

Och över ett grönskande Östergötland skiner solen.

1 kommentar:

Anonym sa...

Intressant betraktelse med ett tidsperspektiv. Sjäklv tycker jag att alltid är märkligt att skattesänkarivrarna samtidigt är så berusade att sin"frihetssträvan" så att allt ska vara tillåtet oavsett konsekvenser för skatterna, rökning på korgar som är arbetsmiljö för folk, barn cykla utan hjälm, supa sig full på helrör med ökad alkholmissburk, våld etc som följd.
: Men konsekvenserna är-förutom de rent humana lidandet, som dock inte är ett framträdande påverkansargument för de borgerliga -att det är deras plånböcker som skatterna kommer att tas ur på grund av alla kostnaders som deras fundamentalistiska frihetsargumentation leder till.

/Ulf Bm