onsdag, december 07, 2005

För ivriga borgare....igen

Än en gång har den borgerliga oppositionen i sin iver att komma åt Göran Persson förivrat sig intill förvirring. De har nu missat chansen att genom seriös och kritisk opposition med stöd i tsunamirapporten få väljarna på sin sida.

Att, nästan i falsett, ropa på misstroendevotum och sedan backa är naturligtvis en variant av politisk harakiri. Dessutom att ställa sig i spetsen för folkets vrede utan att först kolla med folket är mycket orutinerat. Inte vill de som på något sätt drabbats av tsunamikatastrofen bli utnyttjade som politiska slagträn i medialcirkusföreställning.

Dessutom glömmer de ömkande journalisterna att andra människor varje dag förlorar anhöriga. Att då påstå att den sorg som drabbat tsunamioffrens anhöriga skulle vara så mycket värre att bära är att förringa alla andra som drabbas av sorg när anhöriga eller nära vänner dör.

Dumt också att vi går miste om en seriös debatt om hur vi ska kunna åstadkomma en bättre fungerande krisorganisation på nationell nivå som även har beredskap när större olyckor drabbar svenskar på resa i andra länder. Bara för att de halvhysteriska borgerliga partiledarna till varje pris vill komma åt Göran Persson och Socialdemokratin.

Tror dom inte att deras politiska alternativ är gott nog för att vinna ett val?

Inga kommentarer: