söndag, december 18, 2005

Sifo räddar julen

Julefrid lyser över Sören Holmberg. Nu ser verkligheten ut som kartan igen. Efter att tre på varandra följande opinionsmätningar som är ovanligt överens i sina tendenser, det borgerliga blockets försprång har ätits upp så kommer en Sifomätning och visar motsatsen. Genast förkastas de tre liktydiga mätningarna, inklusive SCB:s, av alla mätningar överlägset störst och vetenskapligt mest stabila mätning.

"En del av förklaringen till de olika resultaten kan ligga i att Skops intervjuer gjordes mellan den 17 november och 13 december medan Sifos frågor ställdes mellan den 5 och 15 december. Den 1 december kom katastrofkommissionens regeringskritiska tsunamirapport."

Till och med Dagens Ekos nyheter klockan 9.00 den 18 december dras med i yran och påstår att "Skops intervjuer gjordes innan katastrofkommissionens regeringskritiska tsunamirapport presenterades medan Sifos frågor ställdes efter." , alltså en ren lögn.
Det kräver inte alltför mycket uppmärksamhet för att se att Skops mätning på gick i 13 dagar efter det att rapporten presenterades och Sifo ställde frågor under 10 dagar efter att rapporten släpptes. Notera också att Ruab:s mätning som presenterades den 11 december gjordes under tiden 29 november - 9 december.

Den enda undersökning som genomfördes i sin helhet innan tsunamirapporten var SCB:s stora partisympatiundersökning.

När Sifomätningen presenterades fanns Sören Holmbergs mekaniska kommentarer med i samma ögonblick som undersökningen blev offentlig.
Uppenbart föreligger här ett nära samband/samarbete mellan Svenska Dagbladet, Sifo och Sören Holmberg.
Denne Sören Holmberg har för all framtid förbrukat allt förtroende då han övergivit sin vetenskapliga och analyserande roll och ersatt denna med ett synnerligen amatörmässigt önsketänkande.

De politiska kommentatorerna, sensationsjournalistikens riddare, Sören Holmberg och de borgerliga partisekreterarna är nöjda när nu ordningen är återställd.
Driver dessa storheter en medial hetskampanj ska det synas i opinionsmätningarna annars är det fel på folket.

Till sist, en klassiker från militärtjänsten:
"Om verkligheten avviker från kartan gäller kartan".

Inga kommentarer: