måndag, augusti 28, 2006

En trovärdig historia?

Två borgerliga politiker i stadsdelsnämnden går ut och lovar att de ska klara barnomsorgsgarantin. Det är väl att slå in öppna dörrar. På Kungsholmen har denna garanti uppfyllts hela den innevarande mandatperioden. Detta trots den fantastiska och glädjande ökningen av antalet födda barn i stadsdelen de senaste fem åren. Det är faktiskt så att under varje enskilt år från 2001 fram till nu har det fötts lika många barn som under hela 1990-talet.
Även om det är långsökt tror jag att de borgerliga politikerna som nu lovar bättring inom barnomsorgen har våren 2002 i tankarna. Då, det sista(?) året som de borgerliga hade majoritet i stadsdelsnämnden möttes föräldrar som ville ha förskoleplats och hänvisade till barnomsorgsgarantin av följande besked: "Tyvärr har vi inga platser lediga på Kungsholmen, men det finns några platser i Rinkeby och Hökarängen i väntan på att ni får plats här". Det var då föräldrarna förstod att det fanns en "finstilt text" även i denna garantisedel.

Samtidigt hörde jag en folkpartist i landstinget lansera en ny garanti. Man ska få välja fritt på vilket sjukhus man vill föda sitt barn. Återigen minns jag våren 2002, då var Eskilstuna och Örebro "populära" förlossningsorter för blivande stockholmsföräldrar.

De borgerliga politiker som går ut med löften och garantier vill säkert väl, men det går inte att öka service och kvalitet i den gemensamt finansierade sektorn och samtidigt sänka skatterna!

Inga kommentarer: