onsdag, september 06, 2006

Ett folkparti i fritt fall

Var är magister Björklund?
Någon måste få ordning i klassen!
Nej, nu räcker inte pekpinnarna till. Nu är det bara en tidsfråga innan Leijonborg får kasta in handduken. Han kommer inte att överleva valrörelsen och frågan är nu hur många andra i folkpartitoppen som Leijonborg drar med sig i fallet. Än så länge är det bara magister Björklund som kan beläggas med att ha använt sig av den illegala informationskällan.

Finns det någon i toppskiktet som kan ta över? Hur mår Pihlsäter, har hon fått tillbaka körkortet?

Nej, det är nog kört nu, inte bara för folkpartiet. Det är inte möjligt att restaurera fyrklöveralliansen när ett blad har vissnat och fallit av. Inte ens den mest retoriskt skickliga moderat kan säga att alliansen står stark - vi är mer eniga än någonsin i historien - utan att bli utskrattad.

Att folkpartiet går mot sitt sämsta val någonsin kommer inte att förvåna någon. Men hur ska alliansens ingenjörer i moderatkansliet agera för att rädda alliansens trovärdighet och hur ska folkpartiet hanteras vid en eventuell regeringsbildning?
Utmaningen för Anders Borg och alla tankesmedjor är nog denna gång för stor.

Nu går det inte längre att ens försöka spela 0-0 och hoppas på att decimalerna är på alliansens sida vid rösträkning och mandatfördelning. Det blir i stället fokus på att hålla ned förlustsiffrorna.

Tiden rinner snabbt ut för folkpartiet och alliansen.

Inga kommentarer: